Diverse

LCHF og min livsstil – passer de sammen?

Hvis du sidder og tænker for dig selv Hvad er det nu helt præcist, at LCHF egentligt er? så er der ingen grund til panik. Det er forkortelsen for en relativt ny og utroligt populær slankekur det hedder \’Low Carb, High Fat\’ og som i korte træk handler om at minimere sit kulhydratsindtag og derigennem sikre et sundt og vedvarende vægttab. 

Selvom det måske kan virke skørt at skrue ved for kulhydraterne og utroligt meget op for fedtindtaget, så har LCHF synlige resultater meget hurtigt. Dette har noget at gøre med at kulhydrater binder vand i kroppen, og uden den samme mændge kulhydrater i kroppen, har vandet intet at binde sig til. Derfor opnår folk relativt hurtigt synlige resultater ved at være på kuren – det skal dog lige siges, at de selsamme kiloer kommer ligeså hurtigt tilbage, hvis du går tilbage til \’almindelig\’ kost.

Hvis overstående har vækket din interesse bare en smule, bør du overveje om din livsstil og LCHF passer sammen. Der er nemlig nogle klokkeklare fordele for nogen, mens de samme fordele kan være forfærdelige for andre.

 • LCHF er virkelig godt for diabetikere, da et lavere kulhydratsindtag også vil være lig med et lavere sukkerindtag, som på sigt fjerner sukkertrang og medvirker til en mere normal sukkerbalance i kroppen. 

  Har du tilgengæld lavt blodsukker, kan LCHF være med til at tage alt dit overskud og efterlade dig lidt i et zombiestadie hvor du aldrig rigtigt ville få energien op. 

  En mands skat, kan sagtens være en anden mands skade – derfor bør man også være NB på sin krops behov. 

 • LCHF gør at du spiser mange flere grøntsager og meget fisk end du normaltvis plejer, samtidigt med at du forbyder dig selv at spise de råvarer som du måske har været utroligt fan af og afhængig af tidligere – som eksempelvis hvidløgsflutes og pastaskruer. 

  En så markant omlægning i kost er også med til at udvide de der prøver det ad\’s gastronomiske horisonter, da meget af det man spiser, ikke nødvendigvis var noget man spiste før. 

 • Hvis du har meget lange, stressende og energikrævende dage er LCHF måske ikke vejen frem for dig. Når du indtager kulhydrater bruger kroppen det nemlig som en slags benzin – da kulhydrater også er lette for kroppen af forbrænde. 

  Derfor siger det også sig selv, at hvis du fra en dag til en anden sænker dit indtag med 70-80% at du så også ville kunne mærke det på energibundlinjen. 

8 thoughts on “LCHF og min livsstil – passer de sammen?”

 1. Fedt, Indeklimadanmark.dk
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? Med venlig hilsen. Ellen

 2. Indeklimadanmark.dk – Hej,
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? 🙂
  På forhånd tak. Vilma N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *