Diverse

Selskabsformer – hvad bør jeg vælge?

Det er efterhånden de færreste der ikke har set Løvens Hule. Programmet hvor iværksættere kan komme ind foran nogle meget anerkendte erhvervsprofiler og pitche deres forretningsidé. Hvis så disse \’løver\’ kan lide deres idé, kan de få lov til at købe andele af ejerskabet

Hvis man har set Løvens Hule før ved man også godt at de iværksættere der kommer ud med en investorer ofte også kommer til at klare det godt som erhvervsdrivende og iværksætter. Man skal ikke lede længe online før man kan finde tusindvis af råd om at blive iværksætter og om hvor dejligt det er, og iværksætter kan da også et eller andet – du bestemmer dine egne timer og tiltrettelægger din egen dag, og hvis det går godt er du hjernen bag en velsmurt maskine – og det er også lidt fedt. 

Hvis du selv går med en lille iværksætter i maven men er usikker på hvilken type selskabsform der er bedst til netop dig og din idé, så finder du et par overvejelser herunder, som måske kan være med til at praje dig i den rigtige retning. 

Overvejelser om selskabsform

Det er godt at afdække sine egne forventninger til virksomheden fra start af. Her kan du med fordel gøre op med dig selv, om du er interesseret i at udvide din forretning hvis du fik muligheden for det. Hvis du er tilfreds med at have iværksætteriet som en sidegesjæft ved siden af dit normale arbejde, så bør du nok gå med en enkeltmandsvirksomhed. 

Hvis du derimod er ude efter at lægge meget mere end de 37 timer i ugen i dit projekt og er sikker på at du nok skal kunne få konceptet ud i hele verdenen, så duer en enkeltmandsvirksomhed nok ikke. 

ApS – for vækstglade

Hvis du har disse vækstambitioner bør du nok også gå med et ApS. Et ApS har en lang række fordele for folk der netop er interesseret i at kunne udvide deres forretning løbende. Et ApS kan, for det første, have flere ejere. Ved at have flere ejere får du mulighed for at få dobbelt så mange lederkompetencer og øjne på projektet som før. 

Derudover kan du også, til tider med stor fordel, overveje at sælge nogle af dine anparter til investorere eller andre interesserede – med en investorer på holdet er du garanteret både kapital og erfarne erhvervssjæle der gerne vil hjælpe med at tjene endnu flere penge i dit koncept. 

11 thoughts on “Selskabsformer – hvad bør jeg vælge?”

 1. Indeklimadanmark.dk – Heey,
  Nu læste jeg lige “Selskabsformer – hvad bør jeg vælge?” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej.
  Venligste hilsner

 2. Hej med jer,, Indeklimadanmark.dk Har i nogen til at stå for jeres hjemmeside eller gør i det selv? De kærligste hilsner. Victoria

 3. Indeklimadanmark.dk – Fedt,
  Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her! 😉 Kærligst, Liva V.

 4. Hawdy – Indeklimadanmark.dk
  Velskrevet, og jeg er i øvrigt enig med jer 🙂
  De kærligste hilsner. Hugo

 5. Hullehøj
  Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder 😉
  Venligste hilsner fra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *