Diverse

5 gode grunde til at motionere

Er du også en af dem der ikke helt kan finde motivationen til at gå igang med at dyrke motion? Kan du ikke helt se nødvendigheden i det? Så kommer der her 5 gode grunde til hvorfor du skal vælge at motionere!

Mere overskud

Det med at træne kan sagtens virke uoverskueligt til at begynde med, og det kan være svært at holde motivationen indtil man faktisk kan begynde at se resultater på kroppen. Men frygt ej! Hvis du mærker efter vil du allerede efter første træning mærke en fornyet energi. Denne energi kan ligeledes skabe et større overskud i hverdagen og du har lettere ved at klare hverdagens fysiske udfordringer. Det kan være de små ting som at lege med børnene og ikke føle at man er begrænset af vejrtrækningen længere. Det kan ligeledes handle om at man føler man har overskud til at tage trapperne i stedet for at vente på elevatoren.

Godt humør

En anden fordel ved at motionere er at man ofte kobler mentalt fra. Du tænker ikke over hverdagens stress og jag. Det giver et pusterum der kan skabe en positiv stemning i dit sind, så du er klar til at tage en omgang mere af den ellers lidt deprimerende hverdag. Du kan løfte humøret i din familie ved at give dig selv den plads og tid du har brug for og ret til når du motionere.

God fornemmelse i kroppen

Det gode starter indeni hurtigere end du kan se de fysiske ændringer udenpå. Men efter kortere tid end man regner med begynder man at kunne fornemme hvordan konditionen forbedres og hvordan musklerne får en mere atletisk fremtoning. Ligeledes skulle der i de flestes tilfælde også fjernes overflødigt fedt. I takt med at de fysiske aspekter af kroppen forbedres kommer den gode kropsfornemmelse frem. Der automatisk er med til at give mere blod på tanden i forhold til at holde den sunde livsstil kørende.

Sundt helbred

Risikoen for hjertekarsygdomme og sukkersyge nedsættes i den grad ved at dyrke motion. Det siger sig selv at det har en positiv effekt på kroppen at motionere, men der er faktisk beviser på at hele 20 procent af blodpropper i hjertet kan tilskrives mangel på motion. Derfor er det i den grad en vigtighed at få rørt sig, enten i større eller mindre grad.

Det sociale

Sidst men ikke mindst, kan de i visse tilfælde give et helt fantastisk og unikt sammenhold at dyrke motion. Hvis du generelt har svært ved at holde motivationen oppe anbefales det at du finder en form for holdidræt at knytte dig til. På den måde giver det dig mere end blot motionen, og du føler en større lyst for at ville møde op og være aktiv blandt din nye sociale omgangskreds.

Husk det nu! Du er ikke alene om alt det her.

sundhed er der du skal klikke, hvis du kunne tænke dig at skaffe dig selv mere motivation for at komme i gang med at træne! Du er blot et enkelt klik fra en sundere fremtid.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

7 thoughts on “5 gode grunde til at motionere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *